How to get a bikini body? 1. Put a bikini on your body. Je kent hem wel, de veelvuldig gedeelde instaquote die ons aanport tot meer lichaamsliefde aan de rand van het zwembad. Goeie intenties, uiteraard. Heerlijk simpel, ook. Ik zou zelfs durven zeggen: een tikje té simpel. In mijn lingerieboetiek sta ik namelijk dagelijks aan de andere kant van het gordijntje. En ik kan je vertellen dat het aantrekken van een bikini voor sommige vrouwen allesbehalve evident is. Zeker wanneer ze (opnieuw) moeder zijn geworden: je lijf zien transformeren na een bevalling is pittig. Al was het maar omdat je je simpelweg niet meer / nog niet meteen herkent in je eigen spiegelbeeld. In hetzelfde schuitje? En op zoek naar een bikini of badpak voor na je zwangerschap? Een paar tips!
SCHRIJF DE BIKINI NOG NIET METEEN AF
Ho maar. Net zoals je na je veertigste nog prima in een jeansshort kan, kan je na een baby écht nog wel een bikini aan. Geen vooroordelen. Alleen: je lichaam is veranderd, dus het is perfect normaal dat je oude modelletjes je niet meer staan. Misschien voel je je nu plots fijner bij een totaal andere snit. Stel (stél!) dat je met wat onzekerheid zit over pakweg je buikje, dan vind je een hogetailleslip misschien wel fijn? Wil je je borsten een vrolijke lift geven? Probeer dan eens een balconette top. Eén ding is zeker: houd niet te veel vast aan wat je vroeger mooi stond, dit is een nieuw begin. Laat je bijstaan in de winkel, probeer erop los en laat je niet ontmoedigen omdat je niet meteen bij pasbeurt nummer één dé bikini scoort. Komt heus wel goed.
ZOOM UIT EN KIJK NAAR HET GEHEEL
Wat we niet zo mooi vinden, willen we camoufleren. Maar… visueel, voor het totaalbeeld van je silhouet, is dat niet altijd de mooiste keuze. Ben je bijvoorbeeld kleiner van gestalte, dan kan je met een hogetailleslip – die je misschien wil om je buikje te camoufleren – de indruk wekken dat je bovenlichaam wat geblokt is. Ik wéét het, het is ontzettend moeilijk, maar probeer het totaalplaatje te zien en niet enkel in te zoomen op die ene (voor jou) problematische zone.
EEN BADPAK GEEFT JE EEN MOOI SILHOUET
Een goed zittend badpak is een geweldige confidence boost: je lichaam ziet er me-teen gestroomlijnd uit in een badpak. Zeker wanneer er stiekem wat shapewear of een welgemikt plooitje in verwerkt zit. Het ene model is het andere niet, ook in een badpak moet je de voor jou juiste shape zien te vinden. Passen, passen, passen!
GA VOOR PRINTS, KLEUR EN OPVALLENDE ELEMENTEN
Ik hoor het zo vaak van vrouwen in het pashokje: dat ze liever niet willen opvallen op het strand. “Doe mij dus maar iets simpels, in het zwart”. Ik overtuig hen om toch gewoon te gaan voor de bikini die ze écht mooi vinden, en niet voor het zogezegde ‘veilige’ exemplaar. Hoe? Zwart is – voor swimwear – eigenlijk niet zo’n vergevingsgezinde kleur. Het laat de meeste huidjes er een beetje bleek uitzien. Bovendien fungeert zo’n simpel zwart badpak of dito bikini als een soort van ‘blinde vlek’. Er valt weinig interessants aan de bikini zélf te spotten, dus valt het oog van omstaanders automatisch op alles dat eromheen zit. Zonder het te willen, trek je zo dus net méér aandacht naar je lichaam. Ga liever voor een heel opvallende print, felle leuke kleurtjes, drapages en details.
PROBEER EENS EEN TANKINI
Ergens tussen de bikini en het badpak zweeft natuurlijk ook nog de tussenoplossing: de tankini. Denk niet langer aan de ietwat stoffige exemplaren van een paar jaar terug. Ook tankini’s vind je tegenwoordig in écht leuke uitvoeringen. Bovendien combineert de tankini het beste van bikini en badpak: je romp zit comfortabel bedekt onderweg naar de strandbar, maar eenmaal geïnstalleerd op de strandstoel kan je je buik wél nog van een beetje sunkissed tan voorzien.