Doffe barbieharen zijn stom. Zo gaan ze weer glanzen

Als je kind zijn of haar kapperstalenten wilde aanscherpen en zopas alle Barbies van een bob met bijbehorende curtain bangs voorzag: mijn deelneming, alle hulp komt helaas te laat. Aan doffe, warrige poppenkapsels met klitten, echter, valt wél nog wat te doen. Of toch volgens Pinterest. Het haar van een Barbie wassen en ontwarren? Een test!

TESTOBJECT?

Dreamtopia Barbie. Zes maanden oud. Reeds vierenhalve maand verwaarloosd omdat Matilda (4) ‘haar haren zo lelijk vindt, mama’. Hum.

NODIG?

Haren wassen, dan haal je er toch gewoon shampoo en conditioner bij? Wel, mooi niet dus. Voor Barbie geen Pantène, maar … wasverzachter. Poppenhaar bestaat namelijk, net zoals bepaalde kledingstukken, uit nylon. Niet onlogisch dus. Let er wel op dat je kleurloze of witte wasverzachter gebruikt, zodat de haren niet plots blauw of roze uitslaan.

HOE?

Dompel de haren van Barbie onder in een kommetje met een flinke scheut wasverzachter. Zorg ervoor dat alle haren goed onder de wasverzachter zitten. Haal de pop uit het kommetje en laat ze zo een uurtje welnessen. Daarna kam je de haren uit (eerst met een grove kam, daarna gebruikte ik een tangle teezer) tot ze helemaal knopenvrij zijn. Spoel vervolgens goed uit onder de kraan, dep en knijp handdoekdroog. Laat aan de lucht drogen.

Barbie tijdens het conditionerbad (ze wilde graag haar schoenen aanhouden, don’t ask)

Vooraanzicht ongelukkig testobject
Achteraanzicht ongelukkig testobject

RESULTAAT?

Hallo?! Waarom was ik ongeveer 27 jaar geleden niet op de hoogte van dit geniale trucje? Dat had me een hoop Barbies-met-een-noodgedwongen-carré kunnen besparen. Niet alleen kam je de klitten supersnel uit (zonder dat je de Barbie kaalplukt), het haar gaat ook écht weer glanzen alsof je Barbie recht uit de doos komt. Bonus: maanden later ruiken de haren nog steeds naar lentefrisse ochtenddauw (mmm, wasverzachtergeur!). Werkt overigens ook bij My little pony’s,  Hairdorables (of hoe heten die ondingen?) en Corolle-poppen die wel een bezoek aan de poppenkapper kunnen gebruiken.

Barbie en #notsponsoredgewoonenthousiast – eindresultaat
Scroll To Top