Comfi, maar toch niet slonzig: het ideale quarantaine-uniform

+3
View Gallery

Ik werk fulltime van thuis uit, maar heb amper Skype-meetings op de agenda. Dat betekent dat ik mij, aan het begin van deze lockdown, dus wel even een doorgedreven slonzenperiode kon permitteren (soms raakte ik, jonglerend tussen kinderen, huishouden en werk pas in de douche om 17 uur). Tot ik de leggings en oversized sweaters zélf beu raakte en op zoek ging naar een alternatief dat er wél wat chic en ‘aangekleed’ uitziet, maar toch gewoon zit als een jogging. Blijkt dat ik niet de enige was die er ondertussen een heus quarantaine-uniform op nahoudt. Ter inspiratie: mama’s vertellen welke outfits én musthave items hen blij maken in lockdown-tijden.

1. EEN OVERSIZED HEMD OF BOILER SUIT

Een oversized hemd gecombineerd met een coole legging: voor mij is het de perfecte, cosy combo voor thuis, maar als ik dan toch even naar buiten moet, ben ik wél tof gekleed. Win-win. Nog een topper is het boilersuit. Het zit gemakkelijk én ik moet niet nadenken over combinaties, want: in één keer helemaal aangekleed. Ook nog fan van het strepentruitje met een coole, goedzittende jeans of pants. Tijdloze stuks die ik ook na deze coronatijd nog met alles kan combineren.

Sofie, mama van June

2. STATEMENTOORBELLEN

Ik draag momenteel élke dag een momjeans met een trui. Maar dan wél met een paar statementoorbellen erbij. Daar word ik blij van.

Roosje, mama van Jules en Lucie

3. GLITTERSOKKEN EN RODE LIPSTICK

Ik heb een nieuw thuisuniform: een megastretchy jeans, glittersokken (die kan ik nu écht gebruiken) en een trui in kasjmier. Mooi, comfortabel en de zachte wol geeft wat troost. Mijn jeans zit net als een legging, dus ik kan er gemakkelijk in zitten én bukken om telkens weer exact dezelfde speelgoedjes van de grond te rapen. Soms maak ik het af met wat rode lippenstift. Just because.

Julie, mama van Emilia en Chloé

4. MOOIE PANTOFFELS OF SLIPPERS

Ik vind het superbelangrijk om mezelf ‘s ochtends zo snel mogelijk aan te kleden. Hoe langer ik wacht, hoe moeilijker het lijkt te worden en hoe meer de slonzigheid op mijn gemoed gaat werken. Mijn comfi-topper? Een grof gebreide cardigan: die zit gezellig, voelt zacht en is casual maar toch niet slonzig. Ik combineer met een simpel T-shirt (wél fris gewassen) en een goed zittende jeans of een leuke homewear-broek. Maar dan wel een nieuw, mooi, niet opgewold of afgewassen exemplaar. Niét de broek waarin ik slaap, dus. Ik heb ook nieuwe pantoffels besteld. Dat was belangrijk (lacht). Helpt me ook om me fris te voelen: af en toe mijn gelaat even exfoliëren.

Greet, mama van Henri en Antoine

5. IETS IN CRINKLEKATOEN

Een woord: crinklekatoen. Dat stofje is al gekreukt van zichzelf en het voelt aan alsof je een héle grote tetradoek mag aantrekken. Heerlijk.

Isabel, mama van Jules, Jeanne en Desiree

6. MOOIE JOGGINGBROEKEN

In alle eerlijkheid ben ik al twee weken in dezelfde drie joggingbroeken (wel mooie!) aan het overleven. En ik geniet er eigenlijk best wel van. Vooral van dat minihoopje in de wasmand en de strijkplank die achter de deur blijft staan.

Valerie, mama van Christian en Alexis

7. ZOMERJURKEN EN SANDALEN

Ik heb geen pyjama of kamerjas, dus in het slechtste geval loop ik hier in mijn onderbroek en een geklede blouse. Ik profiteer er wel van om nu al binnenshuis mijn nieuwe zomerschoenen in te lopen. Zodat ik binnen een week of acht met perfect zittende, maar toch nog nagelnieuwe shoes kan flaneren in de stad. Ook leuk om nu al aan te trekken: zomerjurken. Je collega’s krijgen toch enkel de bovenkant te zien, dus je kan dezer dagen probleemloos met twee reflecterende melkflesbenen naar de vergadering.

Lieselot, mama van Titus en Olmo

8. EVERYTHING OVERSIZED (EN ELKE DAG WAT ANDERS)

Ik merk dat ik vooral oversized kledij draag. Fijn, want dat heeft toch het jogging-gevoel, zonder echt een jogging te zijn. Een trui van mijn lief bijvoorbeeld, of heel brede broeken. Het geeft me bewegingsvrijheid (want: twintig keer per uur door je benen om iets van de grond te rapen) en ik heb nog wat ruimte op overschot (want: troosteten). Om toch het gevoel te hebben dat ik het allemaal wat voor elkaar heb en te simuleren dat ik nog een soort van normaal leven leid, neem ik me voor om élke dag andere kleren aan te trekken (de dagen zijn al allemaal hetzelfde, de kleren dan tenminste niet!), geen pantoffels te dragen maar échte sneakers én mijn nagels af en toe te lakken.

Nele, mama van Marnie

9. EEN LOSSE JEANS

In een losse jeans voel ik me comfortabel, maar toch echt ‘aangekleed’. Ik combineer met een comfortabele tee. En mezelf ‘s ochtends meteen douchen, dat is ook belangrijk. Een beetje parfum opdoen, zelfs. Als ik die doelen heb behaald, ben ik al ontzettend blij.

Lies, mama van Vic en Renée

10. EEN MAXI-JURK

Zelf woon ik momenteel in de ‘Gia Dress van Gina Mlv. Dat is een maxi-jurk in viscose, met lange mouw, handig gepositioneerde elastische taille en een elegant rijtje nacré knoopjes. Het beste nieuws: ik kan er schaamteloos al mijn noodzakelijke verplaatsingen in doen, ze bestaat in keiveel kleuren én de jurk is one size fits all. Wat betekent dat ze blijft passen, ondanks de stevig aantikkende coronakilo’s. Ik doe uiteraard niet de moeite om de jurk te strijken. Gewoon wassen, op laag toerental zwieren, laten drogen en weer aantrekken.

Rien, mama van Waldo en Matilda
Scroll To Top