Moeilijke maandag? Dit is waarom yoga écht helpt bij coronastress

Iedere dag in deze semi-lockdown is hectisch en verveling is een woord dat je al in tijden niet meer hebt gebruikt. Uhu. We feel you. Daarom is het belangrijk dat je af en toe eens op de pauzeknop duwt. En nee, dat is dus helaas niet de Instagramknop op je telefoon. Daarom: een anti-stress-suggestie! Yoga.

Yoga is de perfecte me-time. Echt. Moet je daarvoor in de spirituele kant van het leven geloven of je zeven chakra’s willen ontdekken? Nee, natuurlijk niet. Het is gewoon de bedoeling dat je je goed voelt. En dat willen we toch allemaal? Maar wat doet yoga dan precies voor je? En hoe kan het je, tijdens deze crisis, helpen?

Ik zet het even voor je op een rijtje:

  • Yoga brengt rust in je hoofd. Want we leven met to-do lijstjes. En yoga schrapt even alles van die lijst. Je enige to do? In het moment leven.
  • Yoga geeft focus, je ziet de dingen weer helder. Tijdens de yoga gaat er veel aandacht naar je ademhaling en zo geef je je brein letterlijk lucht.
  • Het is een fantastische work-out voor je mind én je body. Yoga niet fysiek? Probeer eens een ashtanga of vinyasa yoga sessie, je spieren zullen het geweten hebben.
  • Yoga zorgt voor acceptatie. Sommige dingen kan je nu eenmaal niet veranderen. Uhu. Dat aanvaarden en er alsnog het beste van maken, zal je meteen een stuk meer happy maken.
  • Het is het perfecte excuus om een nieuwe yogaoutfit aan te schaffen. Die leggings zijn ook perfect om zonder schuldgevoel in de zetel te hangen… Want dat is soms ook helemaal oké.

Namaste!

Zin gekregen om met yoga te starten? Heel wat yogascholen geven nu online lessen. Er is er vast wel eentje in jouw buurt waar je alvast virtueel aan de slag kan.

Andere leuke online manieren om yoga te volgen zijn:

Yoga with Adriene

Yoga tv

Yoga glo (betalend abonnement)

Scroll To Top