Review. De Elvie Curve: “geniaal voor die te enthousiaste, andere borst”

Review Elvie Curve

Je baby drinkt (of je kolf kolft) vrolijk aan de ene, en terwijl druppelt je andere borst uit sympathie mee? Classic. Maar wat als je die sympathiedruppels nu eens niet in een snel gegrabbelde tetradoek zou opvangen, maar ze gewoon rechtstreeks aan je kolfvoorraadje kon toevoegen? Die vraag moeten ze zich ook bij Elvie gesteld hebben. En vervolgens bedachten ze daar de Elvie ‘Curve’. Een review!

De Curve is helemaal nieuw bij ons en wordt in de markt gezet als een manuele kolf, maar… het is niet zo’n kolf waarbij je echt moet gaan knijpen! Huh? Hoe werkt die gekke Curve dan wel? 

Wacht. Ik leg even uit hoe ik ‘m gebruik!

Wanneer baby Nelson (thuis) drinkt of ik mijn enkelzijdige Elvie gebruik, haal ik ook de Curve erbij. Ik positioneer mijn tepel in de daarvoor voorziene opening, stop de Curve in mijn beha en druk de siliconen voorkant van de kolf flink in. Zo ontstaat er een vacuüm. Voeg nog een toeschietreflex (thanks, andere boob!) toe en er druppelen, tijdens het voeden, al snel wat extra milliliters in het reservoir van de Curve (die anders toch maar in een doek / mijn beha / verse jurk waren terechtgekomen). 

Af en toe nog een extra keertje drukken, zorgt ervoor dat de melk mooi blijft stromen, maar verder doet deze Curve het dus helemaal handsfree. Je hoeft niet manueel te pompen of te knijpen. Het vacuüm doet al het magische werk. Want zo voelt het echt wel: als magie. Het verzamelen van de ‘bonusmelk’ gebeurt niet alleen helemaal vanzelf, ook het typisch ritmisch zuigende ‘kolfgevoel’ ontbreekt. Je voelt enkel het vacuüm en dat voelt (voor mij) hoegenaamd niet lastig of ongemakkelijk. Bovendien vind ik het best leuk om na de voeding de curve uit mijn beha te toveren en vervolgens triomfantelijk de vangst te bewonderen! 

En ja, zoals dat gaat met borstjes is die vangst de ene keer minimaal (maar heb ik wél mooi geen last van melkvetvlekken op mijn shirt), vang ik een andere keer vlot 10 à 20 ml op en scoor ik op een mooie dag zelfs 40 milliliter (dat is natuurlijk wel heel persoonlijk en die 40 ml was nadat ik in een vier uur durende macraméworkshop zat en de nood echt érg hoog was).

WIE HET KLEINE NIET EERT

Het zou de slogan kunnen zijn van deze vernuftige tool. Eerst vond ik het maar veel gedoe om de Curve uit te halen voor telkens maar zo’n klein bodempje melk. Maar… vele kleintjes maken groot. Zo merkte mijn vroedvrouw Elke terecht op: “Doe dit 8 keer per dag en je sprokkelt wél mooi 80 ml bij elkaar”. Ja… als je het zo bekijkt!

Ook goed om te weten: het overgieten in een flesje gaat vlot en even uitspoelen onder de kraan duurt tien (ik heb het wel degelijk getimed) seconden.

Net zoals de automatische Elvie-kolf is de Curve zeker niet supergoedkoop (59,90 euro). Maar… hij is wél net zo supergoed, gebruiksvriendelijk en discreet. En eerlijk is eerlijk: een fijn en vlot aangelegd melkvoorraadje is uiteindelijk toch ook goud waard?

*** Dit artikel werd niet gesponsord. Motel Mama mocht de Elvie Curve testen van Vroedvrouwenpraktijk De Wolk ***

Scroll To Top