Met of zonder buikje: dit is de jurk die je ’s morgens een heleboel tijd bespaart

Van die ochtenden waarop de kleinste voor de tweede keer een beker melk omstoot en de oudste haar schoenen niet-niet-NIET wil aandoen? Dan is mijn reddingsboei… een jurk. Want bovenop stoïcijns geduld proberen (!) te demonstreren terwijl ik – tanden op elkaar en met bonzende voorhoofdsader –  nogmaals de volle dertig centiliter melk opsop, hoef ik niet ook nog eens één van mijn notoire kleerkastcrisissen te draperen. Ben jij ook op zoek naar zo’n crisisjurk die altijd werkt? Dan presenteer ik: de GIA dress, mommy lifesaver van de bovenste garderobeplank.

Jezelf aankleden in vijf minuten? Akkoord, dat kan je natuurlijk altijd wel voor elkaar krijgen. Jeans, trui, sneakers en klaar. Jogging aan en finito. Maar jezelf in datzelfde recordtempo ook stylen? Aha! Andere zaak! Daarom maakte Gina Malenge Liyele, geestelijke moeder van de (web)shop GinaMLV, er een dingetje van. Centraal in haar shop- en stylingconcept staat de five minutes ready look. Oftewel: een vrouwelijk en elegant, zij het supersimpel (mommy) uniform dat je zonder nadenken uit de kast plukt, maar dat er toch behoorlijk doordacht uitziet. De populairste bouwsteen van dat uniform kwam je trouwens vast al eens tegen op Instagram: de Gia-jurk. Benieuwd what the fuss is all about? Gina over de Gia.

WAT?

Gina: “Gia is een one size fits everybody maxi-jurk in 100% viscose, met lange mouw, handig gepositioneerde elastische taille en een elegant rijtje nacré knoopjes. Het ontwerp is eenvoudig, maar toch doet de jurk iets speciaals: ze lijkt zich aan te passen aan alle silhouetten, seizoenen en zélfs aan een zwanger buikje. Voor alle duidelijkheid: ik heb de Gia niet zelf ontworpen – ik heb ze gespot en vervolgens massaal ingekocht – dus ik mag erover stoefen (lacht).

DE STYLING-OPTIES

“De Gia heeft veel gezichten. Ja, ik draag écht heel vaak dezelfde jurk, maar dat valt niet op omdat ik ze telkens anders style. De ene dag draag ik er een oversized knit op, de andere keer een fijne en hooggesloten boothals. Ik laat de nacré knoopjes dicht, of knoop ze net allemaal los, met een wit T-shirt eronder en een paar goudkleurige layered kettingen erbij. De jurk kan mét of zonder riem. Er kunnen sneakers, enkellaarsjes, mocassins of teenslippers onder. Een lange jas of een perfecto eroverheen. Je snapt het punt: telkens een totaal andere vibe, dus.”

WINTER EN ZOMER

“Afhankelijk van hoe je de jurk stylet en welk kleurtje je kiest, kan hij in elk seizoen. En voor elke gelegenheid. Mijn man moest er onlangs nog om lachen. We gingen op reis en ik nam mee: zeven Gia’s. Allemaal in een ander kleurtje. Een zwarte is handig om in te reizen, de witte voor over mijn bikini, een lichtblauwe staat chic op restaurant. En one size fits all, dus: deze jurk past zowel aan het begin als aan het eind van je vakantie (lacht).”

BESTE SHOPTIP OOIT

“Deze jurk bewijst waar ik altijd al in geloofde: één succesnummer in verschillende kleuren kopen, is niet saai, maar slim. Je wint ’s morgens tijd omdat je wéét dat het stuk in kwestie je goed staat én hoe je het moet stylen. Ik stel ook altijd outfits samen tijdens het winkelen. Dus nog een tip: koop nooit een eenzaam stuk waar je ‘niets bij hebt’. In combinaties shoppen vraagt wat concentratie in de winkel, maar bespaart je een heleboel denkwerk wanneer je voor je kleerkast staat.”

TIJDENS EN NA DE ZWANGERSCHAP

“Ook met een zwanger buikje past de Gia mooi: je positioneert de elastiek dan gewoon een beetje hoger, net onder je borsten en boven je buik. Voor na de zwangerschap: mama’s die borstvoeding geven zijn blij met de knoopjes, de rok valt soepel en wijd dus niemand merkt dat je een groot kraamverband draagt en dankzij de lengte kan je er heel comfortabel een maxi-cosi in optillen.”

GIA IN DE WAS

“100% viscose kan verkreukelen in de wasmachine, dus zwier niet harder dan 400 toeren. De jurk is dan nog erg nat als je hem uit de machine vist, dus het drogen duurt wat langer (ik hang mijn Gia’s te drogen aan de radiator), maar je bespaart zo wel op strijktijd. Ik strijk de jurk niet, maar stoom ze snel met het strijkijzer. Of, als er maar een paar kreukels in zitten, gebruik ik een handstomer.”

OVER GINAMLV

“Ik werkte jaren als stewardess. Dat was mijn ab-so-lu-te droomjob, maar helaas, voor mij  was het geen match met een gezin met twee jonge kinderen. Drie jaar ben ik samen met hen thuisgebleven. En dat was een geweldige tijd, voor ons allemaal. Dus ik wist wel: als ik hierna weer aan de slag ga, dan moet die nieuwe job écht iets zijn waaraan ik plezier beleef. Ik kreeg toen via Instagram ook best veel berichtjes over mijn outfits en lievelingswinkels. En ik stuurde alle vrouwen met plezier door naar allerlei (web)shops. Tot ik dacht: misschien kan ik gewoon zélf die shop zijn. Als is dit eigenlijk geen winkel-winkel. Het is zowat mijn eigen kleerkast. Als ik ga inkopen hoor ik vaak van de agenten: ‘Gina, je bent niet commercieel genoeg. Pak dit of dat jurkje nu mee, dat gaat aanslaan’. Maar zo werkt het niet voor mij: als ik het niet mooi vind, als ik het niet zou dragen, dan héb ik er niets mee. Dan wil ik het niet verkopen. Dus als de Gia mijn handelsmerk is geworden, dan is dat omdat ik er écht in geloof en écht achter sta. Ik draag mijn Gia’s haast elke dag.”

Gia Dress, 59,99 euro bij ginamlv.com

Scroll To Top