Het gaat dus écht zo snel! Zo verkoop je te kleine kleertjes

kinderkleren verkopen

Zijn het niet de wildvreemden op straat die je er zevenmaal daags aan herinneren, dan verraden de babykleren het wel: kinderen worden inderdaad, zoals voorspeld, redelijk snel groot. Dat is enerzijds een beetje pijnlijk (want: die mini-mini-baby komt niet meer terug), maar anderzijds toch ook wel heel aangenaam (want: die vier voedingen per nacht en de huiluurtjes en de borstontstekingen dus ook niet). In een poging om de tijd een beetje bij te houden: de leukste tips van mama’s over kleertjes verkopen.

Babykleertjes verkopen: een paar pistes Wat met al die snoezige, veel te snel te klein geworden kleertjes? Bijhouden voor een volgende ronde? Of verkopen, zodat je meteen een nieuwe, grotere garderobe bij elkaar kunt klikken? In geval van optie B: vijf manieren om winkeltje te spelen.

MANIER 1. VIA GOOGLE PHOTOS OF WHATSAPP

Ik heb op Google Foto’s een ‘Kleerkast’-album: foto’s van de kledingstukken die ik verkoop, netjes gepresenteerd, maatje én prijs erbij. Ik deel de link met geïnteresseerde vriendinnen. Die delen het met hun vriendinnen. Topsysteem! De WhatsApp-versie bestaat trouwens ook: dan word je toegevoegd aan een groepschat, worden er items gedeeld en de eerste die ‘ja’ antwoordt, haalt het stuk binnen.

Sanne, mama van Anna (4) en Max (1)

MANIER 2. VIA TWEEDEHANDS

Verkopen via tweedehandswinkeltjes is lekker simpel. Alleen: veel ‘verdien’ je er natuurlijk niet mee. De winkel bepaalt de prijs en jij krijgt een percentage. Ze rekenen doorgaans de helft tot een derde van de aankoopprijs, voor de echt goede stuks. Sommige winkels hebben een webshop en een systeem waarbij je in real time kunt volgen hoeveel van je stuks al verkocht zijn. Bij andere is het gewoon: binnenbrengen, de vingers kruisen en na een halfjaar je cash én de niet-verkochte overschot oppikken.

Lieselot, mama van Titus (4) en Olmo (2)

MANIER 3. VIA EEN FACEBOOK-VERKOOPGROEP

Op Facebook is er een heel tweedehands-mamacircuit actief. Zelf heb ik een Facebook-verkoopgroepje met ondertussen al meer dan vierhonderd leden. En ik verkoop ook in populaire groepen als ‘Designers for Kids’. Een paar tips als je je spullen op Facebook kwijt wilt: maak mooie foto’s – presenteer de (gestreken) kledingstukken op hangers tegen een witte muur of op een neutrale ondergrond. Bonuspunten als je nog een bloemetje of plantje in beeld krijgt. Ook een topper: outfits samenstellen – volledige setjes vliegen de deur uit! Vaak krijg je voor mooie merkkledij nog de helft van de aankoopprijs. Wacht alleen niet te lang met verkopen: de moeders in die Facebookgroepen kennen de collecties. Voor een stuk van het vorige seizoen krijg je veel meer dan voor items uit oudere collecties. Ik verkoop altijd wanneer de kleerkasten gevuld moeten worden: bij de seizoenwissel of wanneer de eerste zomerzon of de eerste echte koude aanbreekt. Nooit tijdens de solden: dan shoppen de meeste mama’s toch liever nieuw.

Suzanne, mama van Nola (3)

MANIER 4. OP DE ROMMELMARKT

Ik verkoop een keer per jaar op een rommelmarkt. De mooiere (lees: duurdere) stukken presenteer ik op een kapstok op een kledingrek of ik stal ze uit op een doek. Ik maak ook outfits en soms hang ik er zelfs een foto bij van mijn zoontje, met de outfit aan. Dat brengt je kopers toch wat meer in de stemming. De minder mooie stuks belanden in grabbelbakken, gesorteerd per prijs. Alles aan vijf, twee, één of een halve euro. Ik baat het liefst samen met vriendinnen een standje uit: heb je meteen genoeg in de aanbieding.

Michèle, mama van Bob (4)

MANIER 5. VIA INSTAGRAM

Ik heb een apart Instagramaccount, speciaal voor de closet sales van mijn dochters. Daarop post ik elk kledingstuk dat ik te koop aanbied. Altijd in goeie staat, netjes gefotografeerd, met maat en prijs erbij. Je moet er wel wat tijd instoppen, want je wilt natuurlijk wel reageren op alle comments die binnenlopen. Maar dat loont wel: via Instagram geraak ik de meeste kledingstukken supersnel kwijt.

Eva, mama Renée (10) en Jeanne (9)
Scroll To Top