Kraamverzorgende Stéphanie Pilyser (lees het interview met haar insidertips over kraamkost hier) bundelde in haar kookboek ‘Kraamkost‘ 50 gezonde, snelle en lekkere recepten voor nieuwe ouders. Telkens met een koemelkvrije-, glutenvrije of veggie variant erbij. En speciaal voor onze Motelgasten liet ze een supersnel recept voor de moeder aller soepen achter in onze keuken: tomatensoep met balletjes. Of beter: luie tomatensoep met balletjes!
Lazy tomatensoep met balletjes
INGREDIËNTEN VOOR CA. 3 À 4 LITER
3 grote uien
700 g passata
1,2 kg tomatenblokjes in blik
250 g kippenballetjes
KRUIDEN, ZUIVEL EN VETTEN
2 teentjes knoflook
olijfolie
3 blokjes kippenbouillon
700 ml kippenbouillon
peper en zout
een scheutje room
BEREIDING
- Schil en snijd de uien in grote stukken en snijd de knoflook. Stoof deze even kort aan in een kookpot met een scheutje olijfolie.
- Voeg de passata en tomatenblokjes toe en laat even stoven.
- Doe de blokjes kippenbouillon erbij en leng aan met 700 milliliter kippenbouillon.
- Kruid met peper en zout en laat 10 minuten koken.
- Mix de soep grondig en voeg daarna de kippenballetjes toe. Laat nog een kleine 10 minuten meekoken. Heerlijk met een beetje room!
*** VARIATIES
- Vegetarisch: vervang de kippenbouillon door groentebouillon en de kippenballetjes door croutons, enkele geroosterde zaden of geroosterde
- Koemelkvrij: kies voor kokosroom in plaats van room als afwerking.
- Glutenvrij: kies voor een glutenvrije bouillon.
***
Dit recept komt uit ‘Kraamkost. 50 gezonde, snelle en lekkere recepten voor nieuwe ouders’, door Stéphanie Pilyser. Uitgegeven bij Uitgeverij Lannoo.
Ontdek nog meer kraamkostrecepten op Stéphanies Insta: @kraamkost_by_stephanie