Luie tomatensoep met balletjes: kraamkost uit het boek ‘Kraamkost’


Kraamverzorgende Stéphanie Pilyser (lees het interview met haar insidertips over kraamkost hier) bundelde in haar kookboek ‘Kraamkost‘ 50 gezonde, snelle en lekkere recepten voor nieuwe ouders. Telkens met een koemelkvrije-, glutenvrije of veggie variant erbij. En speciaal voor onze Motelgasten liet ze een supersnel recept voor de moeder aller soepen achter in onze keuken: tomatensoep met balletjes. Of beter: luie tomatensoep met balletjes!

Lazy tomatensoep met balletjes


INGREDIËNTEN VOOR CA. 3 À 4 LITER

3 grote uien
700 g passata
1,2 kg tomatenblokjes in blik
250 g kippenballetjes

KRUIDEN, ZUIVEL EN VETTEN

2 teentjes knoflook
olijfolie
3 blokjes kippenbouillon
700 ml kippenbouillon
peper en zout
een scheutje room

BEREIDING

  • Schil en snijd de uien in grote stukken en snijd de knoflook. Stoof deze even kort aan in een kookpot met een scheutje olijfolie.
  • Voeg de passata en tomatenblokjes toe en laat even stoven.
  • Doe de blokjes kippenbouillon erbij en leng aan met 700 milliliter kippenbouillon.
  • Kruid met peper en zout en laat 10 minuten koken.
  • Mix de soep grondig en voeg daarna de kippenballetjes toe. Laat nog een kleine 10 minuten meekoken. Heerlijk met een beetje room!

*** VARIATIES

  • Vegetarisch: vervang de kippenbouillon door groentebouillon en de kippenballetjes door croutons, enkele geroosterde zaden of geroosterde
  • Koemelkvrij: kies voor kokosroom in plaats van room als afwerking.
  • Glutenvrij: kies voor een glutenvrije bouillon.

***
Dit recept komt uit ‘Kraamkost. 50 gezonde, snelle en lekkere recepten voor nieuwe ouders’, door Stéphanie Pilyser. Uitgegeven bij Uitgeverij Lannoo.
Ontdek nog meer kraamkostrecepten op Stéphanies Insta: @kraamkost_by_stephanie

Scroll To Top