Ben jij ook ‘mambitieus’? Met deze oefening van de mamacoach maak je van een vaag plan een concreet project (+ WIN!)

mamacoach

Wat als we het ‘frisse start’-gevoel van september nu eens hélemaal zouden benutten? En er écht een nieuwe start van maken? Mamacoach Julie De Laet helpt mama’s om niet te blijven dromen over al hun awesome en ambitieuze plannen, maar ze ditmaal ook écht aan te pakken. Er tijd voor te nemen en ze waar te maken. Go 2020! Heb jij ook een droomplan in je hoofd? Elke week gaan yogaën, bijvoorbeeld. Een webshop starten of weer meer boeken lezen? Dan heeft Julie dé oefening voor jou.  

Het is september. En hup: de eerste twee schoolweken heb je al achter de rug. Allereerst, Proficiat. You made it this far… Want acht weken zomervakantie, dat waren ook acht weken gepuzzel met opvang, geknoei met zonnecrème en gemors met aardbeienijsjes. Dat heb je goed gedaan! En die ‘Back to School’-rush heb je ook al overleefd. Boekentassen werden aangesleept, brooddozen gevuld (schattig hoe er de eerste week nog een kerstomaatje bijzat!) en tranen gedroogd (die van jou en je kleuter).

En wat nu?
Je haasten om op tijd bij de opvang te zijn? In de gietende regen thuiskomen met een ‘over-z’n-toeren’-kind? De reserve spaghettisaus uit de diepvries in de microgolf kegelen? Kijken hoeveel zinnen je uit het verhaaltje kan weglaten zodat je nét iets sneller in die zetel kan ploffen?

Of … wil je het anders aanpakken dit jaar?  Want september voelt toch een beetje als nieuwjaar, nietwaar? Waarom maken we dat er dan niet van? Een frisse start. Een nieuw begin. En een klein feestje? Ik denk dat ons dat in 2020 wel gepermitteerd is.
Toch?

Dus nu het excitement van de start van het schooljaar wat is gaan liggen. Is het tijd om even aan jezelf te denken. Yes, aan jou. Het mag. Ik schrijf het hier zwart op wit!

En omdat iets zwart op wit zien gewoon keihard kan helpen, heb ik een oefening voor je. Maak ze op een rustig moment de komende week. Wanneer je eens een half uurtje helemaal voor jezelf hebt.

DE OEFENING
STAP 1. Stel je eens voor: Hoe wil je wakker worden op 1 januari 2021?
* Wat is er anders dan nu?
* Wat wil je de komende vier maanden nog bereiken?
* Hoe zou je je voelen als je je doelen haalt?
* Schrijf eens op hoe een ideale dag in januari 2021 er dan voor jou uitziet.
* Ga er helemaal in op. Maak het maar mooi in je gedachten.


STAP 2. Bedenk vervolgens welke acties je de komende maanden nog kan nemen om één ding te veranderen.
Geen drie, geen vijf. Gewoon: één. Je legt je focus op dat ene, enkele ding. Wil je met yoga starten? Een webshop opzetten? Gezond eten? 2 kilo afvallen? (Hoeft niet, je ziet er prachtig uit, maar als jij je beter voelt, mag het!)

STAP 3. Maak het zo concreet mogelijk. Met een moodboard, een planning of als je helemaal zot wilt doen: een mindmap!

Euh say what?

  • Een moodboard: Pinterest is helemaal fantastisch voor interieurplaatjes. Maar in plaats van die plaatjes van de perfecte badkamer… wat dacht je van beelden van jouw droomtoekomst? Ga maar helemaal los. En kijk er vervolgens elke dag even naar, zodat je weet waar je wilt belanden in 2021.

  • Een planning: euh ja: een planning! Hoe vaak ga je naar de yoga? Wanneer moet die webshop live? Wat is dat ‘gezond eten’ en wanneer maak je dat precies klaar? Als je een plan of nieuwe gewoonte koppelt aan een concrete dag of actie, wordt die – tja – concreter. Grijp je plan vast en pak het aan.

    Een praktische tool die je kan helpen? Download de Cozi app, Google keep of Google calendar en blokkeer in de gezinsplanning ook tijd om aan jouw dromen te werken. Voor die yogales, voor het schrijven van je blog, voor het koken van al die gezonde diners!
  • Een mindmap: aha, mijn favoriet! Een mind map is een makkelijke methode om te brainstormen en ideeën vorm te geven. Door je brein op deze manier (vrij en associatief!) te laten werken, krijg je inzichten die je met ‘normale’ notities misschien niet zou krijgen. Je brengt je brein zo in een andere stemming. Heel leerrijk, want zo ontdek je misschien allerlei dingen (over jezelf en je plannen) waar je nog niet eerder aan dacht!

Hoe maak je nu zo’n mindmap?

  1. Neem een leeg vel papier. Schrijf in het midden jouw uitgekozen thema. Zet je timer op 15 minuten. 
  2. Schrijf rond het hoofdthema andere thema’s die in jou opkomen en verbind ze met het hoofdthema door een lijntje.
  3. Ga ook weer met de subthema’s aan de slag en schrijf alle woorden neer die in je opkomen. 
  4. Ga door tot de timer afloopt.Toptip: Verander al je wachtwoorden vandaag nog in een woord dat je inspireert om jouw januari 2021 de beste ooit te maken.

WIN!

Kom je er zelf niet echt uit? Ik help je graag. Tot 21 september kan je je nog inschrijven voor het Mambitieus traject bij Coaching By Julz. Waarin je als ambitieuze mama je eigen dromen gaat najagen, zonder schuldgevoel. Maar vanuit rust naar focus, vrijheid en balans. Want ik geloof echt: When mommy’s happy, everyone’s happy!

En nog beter: Ik geef aan 1 lucky Motel Mama-lezeres een personal life coaching sessie weg van 2 uur ter waarde van 250 euro. Houd de Instagrampagina van Motel Mama in de gaten om deel te nemen!

Scroll To Top