15x luiertassen waar je zwangerschapshormonen erg blij van worden

De luiertas: een superfijne, maar best persoonlijke aankoop, als je het ons vraagt. ‘Hoezo, een luiertas is toch gewoon een tas voor je luiers?’ denk je misschien. Wel, ja. Maar je luiertas is binnenkort ook je handtas, je verzorgingscommode op verplaatsing en de plek waar je op de ene of andere manier altijd wel ergens een (schmutzig) fruitpaplepeltje, pluche olifant of volwaardige reservegarderobe uit zal opdiepen. Belangrijk dus, dat het een tas is die écht bij je past.

Droom jij van een Mary-Poppins-tas met voor elk babyspulletje een eigen minivakje? Of gaat de chaos van een tote bag (rommelen maar!) je net beter af? Wij zochten de leukste verzorgingstassen uit voor elke luiertas-persoonlijkheid. Zodat jij binnenkort je mama-muilezelstatus waardig kan ownen. Hup: vrolijk gepakt, gezakt en gebaby’t, de wereld in!

1. DE MOM SHOPPER VAN AXELLE ROSE ZWARTJES
Alles a-okay, wanneer je met deze vrolijke shopper van illustratrice en mom-to-be Axelle Rose Zwartjes op pad bent. 100% match met de tote-bag-mama. 30 euro, een exemplaar bestellen kan gewoon via haar Instagramprofiel.2. PEACE, MOM!
Een snoezige (maar ook weer niet té snoezige) duffle bag voor moeders en baby’s. Inclusief allerlei vakjes én een mooie boodschap. 79 euro, van Moumout bij Het Land van Ooit.

Moutmout Luiertas

3. EERST LUIERS, DAARNA LAPTOP & LUNCH
Ook leuk: de City Bag Sauval van Rive Droite. Voor wie niet z’n héle hebben en houden wil meenemen, maar zo ongeveer een klein kwartje. 65 euro bij Shop Up North

Rive Droite sauval

4. DE LUIERTAS DIE ER GEEN IS (MAAR TOCH WEL HOOR)
Mag het toch wat ruimer zijn? Rive Droite heeft ook een model dat ze  ‘le anti sac à langer’ hebben genoemd. De anti-luiertas dus.  Maar eigenlijk is het dus wel degelijk een luiertas. Gewoon een hele héle toffe. In veel kleurtjes, onder andere te vinden op Smallable of op de site van Rive Droite zelf. 129 euro.

Rive Droite Luiertas

5. MAG OOK MEE OP WEEKEND
Eerst is het je babytas, daarna ga je er for life superstijlvol mee op weekend. Ik denk dat ze zoiets ‘een investering’ noemen. Oscar luier/weekendtas van het Belgische label Aesaert, 580 euro.

Asaert luiertas

6. TEDDY TOTE!
Aaibaar, groot en perfect voor elke mama die op zoek is naar een tas die iets groter en steviger is, maar net als een tote geen aparte zakjes heeft. Gewoon één groot, mooi vak voor àlles! Studio Noos, 49,95 euro bij Lalaland.

Studio Noos Luiertas

7. L’INCONTOURNABLE
Je spotte de Josefina vermoedelijk al aan de arm/kinderwagen van menig momfluencer. En misschien heb je hem – net als wij – al twaalf keer in en uit een winkelmandje geklikt. Argumenten pro: it’s so so pretty. Argumenten contra: sorry, allemaal vergeten wegens zwangerschapsdementie! 308 euro voor het medium model. Beschikbaar in meer kleuren en formaten en zelfs personaliseerbaar op de site van het merk zelf.

Josefina luiertas

8. ORDE IN DE KAOS
De fleshouders, zakjes voor spenen, en andere praktische pochettes en ingebouwde opbergvakjes komen later ook gewoon even hard van pas op uitstap naar de zee/de zoo. Kaos rugzak, 159 euro, bij Atelier Bébé.

Kaos rugzak

9. BELGISCH BABYMATERIAAL
Als handtassenontwerpers zelf mama worden, dan betekent dat àltijd fijn nieuws. Zo ook bij de Belgische Clio Goldbrenner. Haar Illithie is prijzig, maar tijdloos: na de babyfase, gebruik je hem als stijlvolle reistas voor al je business trips. Go mommy! 625 euro, Clio Goldbrenner.

10. KIJK DIE HARTJES DAN
Een hormonale crush op deze tas van Rose in April is bijna onvermijdelijk. Ook tof omdat je kiddo’s hem later écht wel zullen willen meenemen als ze gaan logeren. 80 euro bij Smallable.

April Rose Luiertas

11. HANDENVRIJ
Een handige uniseksrugzak die je nog làng na de babyjaren volstopt met – tja – alles he. 199 euro Dusq bij Kabine.

DUSQ luiertas

12. IN DE DETAILS
Met riempjes om aan de kinderwagen te hangen, een verzorgingsmatje en superveel zakjes. En dan heeft de verzorgingstas van Elodie Details ook nog eens z’n looks mee. 129 euro bij Les Enfants Terribles.

Elodie Details Luiertas

13. DIE VALT WEL OP JA
Wegens mombrain is ‘Luiertas niet vergeten!’ misschien wel een zinnetje dat je aan de binnenkant van je voordeur wil kleven. Of je shopt gewoon een tas die altijd in het oog springt. Sheepskin shopper van Bobo Choses, 79 euro bij Goldfish.

Bobo Choses luiertas

14. BLOEMIG
Zo: romantisch en praktisch gaan wél samen! Kijk maar naar deze luiertas van we-willen-er-alles-van-hebben-babymerk Konges Slojd, binnenin helemaal gecoat, want ja… ongelukjes enzo! 101 euro bij De Gele Flamingo.

Konges Slojd luiertas

15. LIEWOOD IN DE CITY JUNGLE
Een canvas luiertas (biologisch katoen) van Liewood. Met een verschoonmatje en allerlei handige zakjes, voor wie een échte luiertas zoekt (en geen handtas). En later wordt het de ideale werk- of weekendtas. 135 euro bij De Bijenkorf .

Liewood luiertas
Scroll To Top