Online workshop dragen: veilig en vol vertrouwen je baby dragen

  • Wil jij je baby supergraag dragen, maar lukt het niet zo goed?
  • Geraak je niet wijs uit al die soorten dragers en handleidingen?
  • Wil jij je nu al voorbereiden op een knusse, handsfree kraamtijd?

Dan hebben we superfijn nieuws voor je. Want Motel Mama maakte speciaal voor jou een megacomplete online draagcursus. Zonder geitenwollensokgevoel. Maar mét alle info die je nodig hebt om veilig en vol vertrouwen te leren dragen.

Motel Mama’s online cursus dragen: de complete gids om je baby te leren dragen (zonder zélf in de knoop te raken)

Hey! Ik ben Elke Notebaert. Ik ben vroedvrouw en draagconsulente. En met deze online cursus babydragen wil ik je helpen om jouw draagdroom waar te maken!

Wil jij, na al die knusse maanden in jouw buik, je baby ook na de geboorte nog dicht bij je voelen? Kan je partner niet wachten om jullie kleintje eindelijk ook zijn/haar warmte en geborgenheid te geven? Huilt je baby veel? Of heb je het gevoel dat je je kindje niet wil of kan ‘wegleggen’?

Dan is babydragen écht wat voor jou. Want een draagdoek of draagzak is niet zomaar een alternatief voor de kinderwagen. Dragen is, net zoals huid-op-huidcontact, een moment om te verbinden met je baby. Om knus en dicht bij elkaar te zijn. En het is dé manier om je baby te geven wat ie nodig heeft: jouw nabijheid en veiligheid.

Wanneer is deze online cursus dragen iets voor jou?

  • Je baby heeft veel nood aan nabijheid en huidcontact
  • Je bent zwanger en je wil je al helemaal voorbereiden op de kraamtijd
  • Jij kan of wil je kindje niet ‘wegleggen’
  • Je voelt je opgesloten in huis tijdens de dutjes van je baby
  • Jij wil ook wel eens je handen vrij
  • Je vindt je kinderwagen log en onhandig, en wil graag iets vlotter op stap kunnen
  • Je wil je baby supergraag dragen, maar het lukt niet zo goed
  • Je wil niet alleen weten hoe je een drager aantrekt, maar ook hoe je hem écht gebruikt in real life

“Geen enkele mama wordt geboren met (maar dus ook niet zonder!) een uitzonderlijk talent voor dragen. Babydragen is een skill. Iedereen kan het. Maar ook iedereen moet het leren.”

— Elke Notebaert

Komt goed, want Motel Mama is er om je te helpen. Deze 4 draagmethoden hebben binnenkort geen geheimen meer voor jou:

Benieuwd? Bekijk hier een preview

Wil je weten hoe onze online draagcursus eruit ziet? Kijk maar even mee!

Waarom je baby dragen zo tof is (voor jullie allebei)

1. Je biedt nabijheid en veiligheid

Precies wat elke baby nodig heeft. Dicht bij z’n ouders zijn, is een basisbehoefte. Je baby voelt zich geborgen, net zoals in de buik. Hij hoort je hartslag en je stem, hij voelt je warmte.

2. Baby’s die gedragen worden, huilen minder

Want hun huidhonger is gestild. Baby’s huilen omdat ze honger hebben, moe zijn, een schone luier willen… maar ook omdat ze dicht bij jou willen zijn. Plus, dragen helpt om overprikkeling te voorkomen.

3. Een handige hulp bij (borst)voeding

In een drager pik je hongersignalen veel sneller op, omdat je kindje zo dicht bij je zit. Je kan handig (cluster)voeden in een draagdoek + dragen stimuleert de melkproductie.

4. Je hebt je beide handen vrij, hoera!

Zowel thuis als op stap. Extra handig als je al oudere kindjes hebt rondlopen. Maar ook je partner kan de baby vlotter van je overnemen (en zal het dragen een heerlijk intiem moment vinden).

5. Het is verticale tummy time

De meeste baby’s liggen niet zo graag op hun buik, maar ze zijn wél dol op gedragen worden. Tijdens het dragen worden de rug- en nekspieren van je baby op een natuurlijke manier gestimuleerd.

6. Het brengt troost bij typische babykwaaltjes

Een baby die vaak gedragen wordt, heeft minder last van reflux. Dragen troost ook bij doorkomende tandjes, darmkrampjes, groeispurten.

Meteen starten met dragen voor 37 euro

ZIJ GINGEN JE VOOR

“Jullie online cursus is top! Ik heb hem in 1 keer doorgenomen op mijn gemakje met een theetje erbij. Zalig dat je deze cursus gewoon op je eigen tempo kan bekijken én herbekijken. Ook al draag ik onze kindjes al een tijdje, ik heb nog veel meer opgestoken door deze cursus dus zal hem zeker ook aanraden bij mama’s die misschien zouden denken dat het overbodig is omdat ze al eerder droegen”

Siel

“Dikke complimenten, want hoe jullie deze cursus in elkaar hebben gestoken is heel laagdrempelig en precies wat ouders nodig hebben. De tekst is super goed geschreven, het is humoristisch getint en zo herkenbaar. Zelfs als vroedvrouw heb ik ook al wat nieuwe dingen bijgeleerd. Ik kan niet wachten om deze toe te passen in de thuiszorg.”

Julie

“Wat is het zalig om zo’n toffe cursus te kunnen volgen, zeker in deze bizarre tijden. Alles wordt supergoed uitgelegd met bijhorende filmpjes. Net wat ik nodig had in de kraamperiode van ons tweede zoontje. Met nog een peuter van twee in huis, is het geschenk om je handen vrij te hebben terwijl de baby toch dicht bij jou is. Een pluspunt aan deze cursus is dat je hem steeds op zak hebt. Een echte aanrader!”

Ilke

“Net ook de draagcursus gekocht, jullie zijn echt de max en een heel welgekomen extra hulp en bron van informatie voor zwangere vrouwen in deze coronatijden. Keep up the good work.”

Ella

Vraagje over de cursus? Deze horen we wel vaker:

Even technisch: hoe werkt deze cursus?

Meteen na je aankoop ontvang je de cursus (een geïllustreerd e-book met ingebouwde links naar de videolessen) in je mailbox. Dat e-book kan je gewoon downloaden, het is een PDF-bestand.

Je kan onmiddellijk met de cursus aan de slag op je computer, tablet of smartphone. Je hoeft geen app of programma te installeren. De video’s blijven onbeperkt beschikbaar.

In het boek vind je alle info, tips & tricks die je nodig hebt om te leren babydragen. Je kan ook meteen vanuit de PDF doorklikken om de video’s te bekijken.

Ik probeerde al eerder te dragen, maar het is me toen niet gelukt.
Misschien heb ik er gewoon ‘geen talent’ voor?


Weest gerust! Dat dragen bij de ene mama wél lukt en bij de andere niet? Dat heeft helemaal niets te maken met een bepaald ‘aangeboren’ draagtalent waarover ‘draagmama’s’ wél beschikken en andere mama’s dan weer niet. Integendeel.

Zelfs al was je tot nu toe niet bepaald superhandig met een draagdoek of is het dragen bij je andere kindje(s) niet gelukt… Ik ben ervan overtuigd dat iédereen kan dragen. En jij dus ook. Je hebt gewoon – net als élke ouder – een beetje oefening nodig. En iemand die je tot in de puntjes uitlegt hoe je moet dragen. En dat is dus precies wat ik doe in deze cursus.

Dragen is toch iets heel natuurlijks? Waarom moet ik het dan leren?


Vergelijk het een beetje met borstvoeding. Net als borstvoeding geven, zit dragen inderdaad in onze natuur. Maar wat doe je vooraleer je wil starten met borstvoeding? Juist: je volgt een borstvoedingscursus. Want ook al zijn mensen zoogdieren, dat wil niet zeggen dat we zomaar, met dat borstvoeden weg zijn.

Toen we écht nog allemaal samen in een village of tribe leefden, was het simpeler. Dan was er altijd wel iemand aan het voeden of dragen, kon je voortdurend even spieken bij andere mama’s en werd dit soort ‘natuurlijke kennis’ organisch doorgegeven van moeder op moeder.

Onze Westerse kraamtijd is anders en individueler, maar de nood om te leren van anderen, ‘om even te spieken’, verdwijnt niet. Integendeel, we hebben net meer nood aan juiste en betrouwbare info. Enter: de borstvoedingscursus. En nu dus ook de draagcursus: zodat jij goed geïnformeerd aan je draagavontuur kan beginnen.

Waarom leer ik in deze cursus dragen met 4 verschillende dragers.
Is eentje niet voldoende?

Je hoeft zeker geen vier dragers in huis te halen om aan deze cursus te beginnen. Om te dragen heb je uiteindelijk maar één drager nodig.

Waarom leren we je dan dragen met vier dragers? Omdat je na een tijdje misschien zal merken (sorry!) dat dragen superverslavend is.

Je start met één drager, maar het is een beetje zoals met schoenen. Het is gewoon leuk om af en toe eens af te wisselen. De ene dag heb je zin in sneakers, de andere in hakken of een stoer enkellaarsje.

Elke drager heeft z’n eigen gevoel en z’n eigen moment. De elastische draagdoek is zoals homewear, de ringsling is überchic om op stap te gaan in je maxi-dress, de voorgevormde drager klik je snel aan voor een wandeling naar de bakker…

Ik ben zwanger. Zou ik deze cursus nu al volgen?

Dat is eigenlijk een supergoed idee. Zo begin je aan je kraamtijd met een voorsprong!

Je kan het misschien nog niet zo goed inschatten, maar: nu heb je nog veel meer tijd. Bovendien is je brein nog niet vertroebeld door slaaptekort en dat helpt wel!
Je kan dus nu al oefenen met knopen (om te starten, gebruiken we in deze cursus sowieso een pop of teddybeer. Meteen gaan oefenen met een echte baby is niet zo relaxt). Dan sta je, eens de baby er is, al een paar stappen voor!

In het e-book ontdek je ook welke drager het best bij je past en waarvoor al die dragers nu precies ‘dienen’ (handig bij het opstellen van die geboortelijst!). Je kan je ook al helemaal verdiepen in het belang van dragen voor pasgeboren baby’s.

Zo ben je helemaal voorbereid op dat knusse vierde trimester.

Mijn baby is al 4 maanden oud. Kan ik nu nog beginnen dragen?

Uiteraard. 9 maanden in de buik, 9 maanden op de buik! Dat klopt echt: zeker het eerste halfjaar hebben baby’s een enorme nood aan nabijheid. Daarna willen ze liever zelf al kruipend en stappend de wereld ontdekken.

Maar zelfs dan – wanneer die baby al een peuter is – zijn er nog heel veel momenten waarop ze dicht bij je willen zijn. Omdat ze moe zijn, omdat ze even willen bekomen of ontprikkelen, of gewoon: omdat ze wat mamatijd nodig hebben. Dan zal je kindje je zelf vragen om opgepakt te worden. Precies op die momenten (zeker wanneer je op stap bent) komt een drager goed van pas.

En wees gerust: ook al moet je grotere baby misschien even wennen aan het gevoel om gedragen te worden, na een paar keer is hij er even dol op als een newborn.

Waarom hebben jullie deze draagcursus gemaakt?

Veel toekomstige ouders dromen ervan om hun baby te dragen. Maar eens het kleintje er is, blijkt dat dragen vaak zo simpel nog niet. Ze proberen de handleiding die bij de drager zat te ontcijferen, maar ze raken zélf in de knoop. Ze raken gefrustreerd en besluiten dat zij ‘het type niet zijn voor een draagdoek’ of dat ze ‘niet kunnen dragen’. De draagdoek of draagzak die ze zo graag wilden gebruiken, wordt dan maar ergens opgeborgen op zolder. Samen met die romantische draagdroom waar ze zo naar hadden uitgekeken.

Dat vind ik jammer. Want: ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan dragen. En dat élke ouder een ‘draagouder’ is. Maar niet zo heel veel ouders vinden (tijdens die hectische kraamtijd) de weg naar een draagconsulent, die het hen kan leren.

Daarom maakte ik dus, samen met mijn collega vroedvrouw en draagconsulent Linde Stifter (Tilia), deze online draagcursus. Zo kunnen we het je vanop afstand leren!

In deze cursus vind je de inhoud van ongeveer 5 draagconsulten (reken normaal gezien op 60 euro per consult van 1 uur), maar dan met een pauzeknop. En op repeat af te spelen.

Wat als ik, na het volgen van deze cursus, nog altijd onzeker ben?

Dan staan mijn collega en draagconsulente Linde en ik uiteraard voor je klaar! Je kan ons altijd even mailen met je vragen. Wij helpen je met plezier verder.

37 euro. Wat krijg ik voor dat bedrag?

De inhoud van ongeveer 5 individuele draagconsults, maar dan bij je thuis. Op jouw tempo (en samen met je partner) te bekijken en herbekijken, wanneer dat voor jou het beste past.

* 6 duidelijke videolessen om te leren dragen met: elastische draagdoek – geweven draagdoek – ringsling – voorgevormde draagzak.
* Leren dragen op je buik, heup en rug.
* Extra video’s: welke drager past bij jou, borstvoeding geven in elk type drager, dragen na een keizersnede, een stugge draagdoek soepel maken…
* Antwoorden op meer dan 30 veelgestelde vragen over dragen
* E-book (92 pags) met info, tips en hacks van de draagconsulent: van dragen in de supermarkt tot kledingtips voor mama en baby. Je leert niet alleen hoe je de dragers aantrekt, maar ook hoe je ze ECHT gebruikt.
* De inhoud van Elkes live workshops ‘Starten met dragen’ en ‘Blijven dragen’ + 5 individuele draagconsults (t.w.v. 360 euro)

Scroll To Top