Online Cursus Babymassage: teder in verbinding met je baby

 • Heb jij superveel zin in een leuke activiteit met je baby?
 • Ben je op zoek naar meer ontspanning en rust in huis?
 • Wil jij teder verbinden met je baby?
 • Even weg van stress, telefoons & wasmanden en gewoon geniéten van die heerlijke mini?

Ik ben Elke Notebaert, vroedvrouw en gediplomeerd babymassagedocent. In mijn vroedvrouwenpraktijk De Wolk in Boortmeerbeek geef ik al veertien jaar met ontzettend veel plezier de cursus babymassage. Maar mijn cursus zit doorgaans helemaal volgeboekt. Daarom ben ik superblij dat ik jullie, via de cursus online babymassage van Motel Mama, toch op een fijne en handige manier kan begeleiden bij het aanleren van een ontspannende babymassage.

Wat dacht je van een online cursus babymassage?

Tijdens deze online cursus babymassage leer je zoveel meer dan je baby masseren:

 • Je leert (nog intenser) te verbinden met je baby
 • Je ontdekt hoe jij jouw baby kan helpen ontspannen
 • Je helpt je kindje om (pijn)prikkels te verwerken
 • Je stimuleert de motorische ontwikkeling én buiklig
 • Je voorkomt darmkrampjes
 • Je leert communiceren met je mini
 • Je creëert één-op-één-tijd met je 2de, 3de, 4de… kindje
 • Je kan liefdevol contact maken met een baby die veel huilt
 • Je komt ook even zélf tot rust

Ja! Doe mij maar zo’n portie rust & ontspanning, want… Happy baby = happy mama

Wat mag je verwachten van deze online videocursus?

 • De inhoud van een échte ‘live’ les babymassage, maar dan bij je thuis. Van voorbereiding tot afsluitend badje. Te bekijken (en herbekijken) wanneer dat voor jou en je baby het best past.
 • Je leert 2 toegankelijke (maar complete) massages aan: 1 in ruglig, 1 in buiklig.
 • Instructievideo’s waarin alle stappen duidelijk worden getoond en uitgelegd door vroedvrouw en babymassagedocent Elke Notebaert.
 • Een handig en helder e-book (40 p.). Vol met aanvullende praktische tips & do’s and don’ts. Zodat je écht goed geïnformeerd van start kan.
 • Een initiatie babygym en twee wiegspelletjes: goed voor de motorische ontwikkeling.
 • Hand-outs, zodat je de massages achteraf ook zonder de videolessen kan herhalen. En herhalen. En herhalen.
online cursus babymassage

Hoe werkt de Online Cursus Babymassage?

 • Na je aankoop ontvang je de cursus (geïllustreerd e-book met ingebouwde links naar de videolessen) meteen in je mailbox.
 • Je kan onmiddellijk met de cursus aan de slag op je computer, tablet of smartphone. Je hoeft geen app of programma te installeren.

Zin om thuis eens iets nieuws te proberen, samen met je kindje?

Online cursus babymassage:

✔️ Voor baby’s vanaf 6 weken tot zeker 10 maanden

✔️ Toegankelijke videocursus met downloadbaar e-book

✔️ Op pauze zetten wanneer je baby (het) moe is

✔️Ontwikkeld door een ervaren vroedvrouw & babymassagedocent

✔️ Getest door mama’s & baby’s

✔️ Afspelen op repeat

✔️ Je partner kan de cursus ook volgen

ZIJ GINGEN JE VOOR

Babymassage, het leek mij altijd iets leuk om met je baby te doen, maar in groep zag ik dit minder goed zitten. Het zou nogal een gepuzzel worden met haar slaap- en drinktijden en ik weet niet of ik daar ontspannen zou van worden, laat staan Céleste. Ideaal dus, dat Motel Mama een online cursus aanbiedt. Ik kan de massage geven wanneer en waar het ons past. En als het Céleste te veel wordt, stoppen we gewoon iets vroeger. De cursus is overzichtelijk en duidelijk uitgewerkt. Ik ben een grote fan van de demonstratie filmpjes. 

Julie

Met Lucie naar een in levende lijven cursus gaan, of babywellness was tijdens de lockdown niet mogelijk. Dus toen ik via Instagram deze cursus zag heb ik hem zonder twijfel gekocht. Lucie heeft al verschillende keren genoten van haar momentje. Of het nu uitgebreid of kort is. De massage is ons moment.

Naomi

Ideaal om je baby thuis te kunnen verwennen in deze bizarre tijd. Je krijgt alles stap voor stap uitgelegd met tal van praktische tips en duidelijke filmpjes.

Zo leuk dat vanaf nu de babymassage tot een wekelijkse activiteit kan behoren.

Niet alleen de baby ontspant van dit momentje, het is zalig om je baby te zien genieten. Blije baby = blije mama (of iemand anders die masseert)

Ilke

Dankzij Motel Mama kan ik aan de slag zonder zorgen over het hoe en wat. Een praktische gids met, stap voor stap, een heldere uitleg in woord én in beeld dankzij video’s. Voor mij persoonlijk heel handig dat er op voorhand wordt gezegd wat je bij de hand moet hebben, want anders zou het al snel chaos zijn.

Bonnie genoot er duidelijk van, al was er van stil liggen voorlopig weinig sprake. Ik genoot er zelf ook echt van haar zo aan te raken en vooral om zo nabij te zijn. Wij gaan dit zeker nog doen!

En, stel dat het masseren niet was gelukt? Dan was het sowieso geen verloren zaak, want na 6 maanden weet ik eindelijk hoe mijn baby in die bademmer moet!

Laura

FAQ

Voor welke leeftijd is deze cursus?

Vanaf 6 weken tot ongeveer 10 maanden. Baby’s die jonger zijn dan 6 weken zijn meestal niet zo gek op in hun blootje liggen. Daarom raden we deze cursus aan vanaf 6 weken, maar je mag het natuurlijk altijd wat vroeger proberen. Ook oudere baby’s vinden babymassage leuk. Deze massagecursus kan tot ongeveer 10 maanden.

Zweverig of no-nonsense? Waaraan mag ik me verwachten?

Alvast niet aan zweverig gedoe over baby-aura’s of minichakra’s: de toon is lief en ontspannend, maar no-nonsense. Zoals je gewoon bent van Motel Mama.

Hoeveel massages leer je aan in deze cursus?

Twee, eentje voor op de buik en eentje voor de rug.

Je baby vindt het fijn als jij steeds dezelfde massage uitvoert. Herhaling geeft hem houvast en voelt vertrouwd. We leren je dus met opzet géén honderdduizend overbodige massagetechnieken aan, maar precies diegene die je écht nodig hebt om je baby te helpen ontspannen.

Naast de massages leer je ook babygym, en wiegspelletjes om met je baby te spelen.

Hoe ziet de cursus eruit?

Geen programma’s om te downloaden. Wij maakten voor jullie een interactief e-book, met video’s. Dat e-book kan je gewoon downloaden (meteen na aankoop ontvang je van ons een downloadlink), het is een PDF-bestand.

In het boek vind je alle info, tips & tricks die je nodig hebt. Je kan ook meteen vanuit de PDF doorklikken om de video’s te bekijken.

Scroll To Top