Wat als je zwangerschapscursus niet meer doorgaat wegens corona?

Semi-lockdown of niet: jij wil je natuurlijk net als anders goed en geïnformeerd kunnen voorbereiden op het verdere verloop van je zwangerschap, de geboorte van je bébé én de kraamtijd. Met een zwangerschapscursus dus. Alleen: die prenatale lessen kunnen voorlopig nog niet live doorgaan. Gelukkig zijn heel wat vroedvrouwen uiterst creatief!

Vroedvrouwen zorgen voor jullie én jullie gezondheid. Daarom krijg je hen nu, zolang de maatregelen van kracht blijven, enkel face to face te zien voor de noodzakelijke zorg, zoals zwangerschapsopvolging en de verzorging van mama en baby tijdens de eerste vijf dagen na de geboorte. Zwangerschapscursussen kunnen nu dus even niet meer live doorgaan.

Terwijl die cursussen natuurlijk wél ontzettend belangrijk zijn (remember: een voorbereide ouder is er écht twee waard!). Daarom zochten we een manier om je toch, net als anders, voor te bereiden op zwangerschap en bevalling. Vanuit je luie zetel (je hoeft niet eens een echte broek aan te trekken!) kan je bijvoorbeeld een webinar volgen.

HOE WERKT EEN WEBINAR?

Webinar, dat staat eigenlijk gewoon voor ‘web’ ‘seminar’, dus: een lezing of cursus die simpelweg online doorgaat.

Vroedvrouwen geven jou tijdens de cursus via een enthousiaste live-videomeeting al hun info, net zoals ze dat anders ook zouden doen in de zwangerschapscursus. Ook jij – en de andere deelnemers – komen in beeld. Zo kunnen jullie meteen àl jullie vragen stellen (ook over het coronavirus, uiteraard). En een antwoord krijgen!

Waar kan je nu een online zwangerschapscursus volgen?

Scroll To Top