Binnenkijken in de dressing: de post-partumstijl van Isabel

kledij na bevalling

Weinig vestimentaire fases in mijn leven die ik, op de skatergirl-periode tijdens mijn puberteit na misschien, zo alles op zijn kop zettend verwarrend vond dan mezelf en mijn nieuwe lichaam kleden na de geboorte van mijn baby’s. Ook sporadisch last van een kleerkastcrisis-op-een-bedje-van-hormonen? In deze rubriek kijken we binnen in de dressing van recent bevallen mama’s. Ter inspiratie: wat droegen zij eigenlijk tijdens die eerste dagen, weken en maanden? Welke kledij vonden ze fijn na de bevalling? En waar kunnen we die outfits als de vliegende bliksem add to carten? Eerst aan de beurt: Isabel Delanghe – ook wel bekend als @isabel_mjj – stijlvolle mama van Jules, Jeanne en baby Desiree.

Dit artikel verscheen al eerder op Motel Mama. Wil jij ook graag eens shinen in deze rubriek? Mail ons dan op [email protected]

IN HET ZIEKENHUIS

“Ik voelde me die eerste dagen fijn in een losse, linnen hemdpyjama van het Belgische label Pluto. Comfortabel, maar toch niet te warm. En met knoopjes. Het topje kon eigenlijk ook prima als overdag-hemd, met een broek erbij en een topje eronder. Ook handig: een superzacht, lang en luchtig wit T-shirt van Francis and Henry. Ik droeg dat shirt al toen ik nog zwanger was, maar dankzij de superrekbare hals kon het ook voor de borstvoeding. Gewoon naar beneden trekken en vlotjes een borstje uit toveren. Wit oogt altijd fris, vind ik. Een fijne bonus, wanneer je je ‘een beetje’ moe en belabberd voelt.” 

“Ik combineerde mijn comfy, flowy tops met een geklede, maar losse broek in dikke T-shirtstof, van Moss Copenhagen. Zwart, natuurlijk. Want je zit met dat grote kraamverband en die gehavende onderkant. Een mooie kamerjas (ik had er één van Francis and Henry) is ook fijn om eens door de gangen te kunnen wandelen. Al heb ik dat eerlijk gezegd niet zo heel veel gedaan.”

OM IN NAAR HUIS TE GAAN

“Ik ben niét die ene, mythische vrouw die de kraamkliniek verlaat in haar oude jeans (lacht). Maar ik wilde nu ook weer niet naar huis in een jogging. Het werd een hemdjurk met knoopjes die al van voor de zwangerschap in mijn kast hing: los en gemakkelijk. En ook fijn: het was géén zwangerschapsjurk. In die outfit voelde ik me weer even helemaal als ‘mezelf’.”

DE EERSTE KRAAMWEKEN

“Tenzij om vier uur ’s morgens met een wakkere baby op de arm, ben ik niet zo’n homewear-type. Zit ik thuis in een training of yoga pants, dan ‘schiet ik niet in gang’. Homewear staat voor mij gelijk aan rustig op de zetel hangen. En met drie kinderen in huis is dat niet bepaald de eerste orde van de dag. Mijn powerstart was (en is): mezelf elke ochtend ‘gewoon’ aankleden. De eerste weken was dat in een comfy zwangerschapsjeans met top of losse hemdjurken.”

HET TOPSTUK

“Ongelooflijk handig: salopettes of jumpsuits. Je bent met één kledingstuk aangekleed (dus: nooit lang nadenken bij de kleerkast) en je kan er heel discreet in voeden. Gewoon een schouderbandje naar beneden,  je T-shirt een beetje omhoog en hoppa. Zowel de bovenkant van je borst als je buik blijft bedekt. In salopettes heb ik echt wel geïnvesteerd: ik kocht losse exemplaren in katoen of tetrastof en een jeansmodel van Levi’s.”

BORSTJESVRIENDELIJK

“Ik vind de T-shirts van Tajine Banane geweldig: ze zien eruit als gewone T-shirts, maar dan met knoopjes aan de zijkant.  De shirts zijn vrolijk en voeden kan subtiel. Maar ook al zie je geen boobies in hun shirts, Tajine Banane wil helemaal niet ‘verstoppen’ dat je borstvoeding geeft. Daar zorgen de tongue-in-cheek opschriften à la ‘eat local’ of ‘open bar’ wel voor. Voor wie niet van opschriften houdt: ze hebben ook gewoon effen basics. Nog een favoriet is het Nederlandse label Noubased: één prachtig model voedingsshirt, in verschillende uitvoeringen.”

“Jurken met easy access? Ik hou van hemdjurkjes met knopen (tot helemaal onderaan of in het midden), wikkeljurken, of jurken in een rekstof met een diepe V. De Gia dress van Gina Mlv is één van mijn favorieten.” 

HET DETAIL DAT HET’M DOET

Mijn post-partumoutfits zijn qua stijl simpeler dan wat ik normaal zou dragen. Dat compenseer ik door er bijvoorbeeld een jas met luipaardprint bij aan te trekken. Om het geheel wat ‘up te spicen’. Ook leuk: een leuke, oversized blazer. Die kan gewoon losjes open hangen bij een jeans-met-T-shirt. Ik draag dezelfde blazers als voor de zwangerschap. Ze tailleren nu gewoon iets minder oversized (lacht)”.

Scroll To Top