Nog 15 supermooie dingen die je (zelf!) kan maken als je onze DIY-regenboogmobiel-cursus kocht

regenboog macraméhanger

Joehoeeeee motelgasten! Jullie kochten massaal onze DIY-regenboogmobiel-workshop en het DIY-pakket voor de regenboogmobiel en dat is fantastisch. Maar daar houdt het toch niet op? Nu jullie de smaak te pakken hebben, is hier nog wat extra inspo om aan de slag te gaan met eventuele restjes! En met al die nieuwe knutselskills.

1. DE REUZENREGENBOOG

Een paar kleintjes aan de mobiel? Supertof, die bengelen precies zoals een mobiel hoort te bengelen. Maar op de baby/kinderkamer of als extra deco voor bij je doopsuikerinstallatie… waarom geen reuzenboog? Het principe van de maxiboog is helemaal hetzelfde. Gewoon: iets dikker basistouw gebruiken en meer beentjes toevoegen.

2. DE REGENBOOG MET LANGE BENEN

Oeh! De regenbooghanger ruilt z’n korte, chubby manen in voor elegante hangende beentjes. Ook tof. Voor deze variatie op de maxi-hanger heb je precies dezelfde regenboogskills nodig. Enkel iets meer touw.

3. DE KWASTJESHANGER

Aha! Een soort van macramé wall hanger voor mensen die geen macramé kunnen. Als dat niet ideaal is, weet ik het ook niet meer. Je knutselt gewoon een heleboel heerlijk malse, wapperende kwastjes aan touwen! En dat zijn dus precies dezelfde kwastjes als diegene die je in onze online workshop ‘maak je eigen regenboogmobiel’ leert te maken. Gewoon een iets langer kartonnetje gebruiken en hoppa.

4. DE POMPONKRANS

Move over droogbloemen, hier is de pomponkrans. Lekker fluffy voor de aankomende herfst- en winterbaby’tjes. Hoe maak je hem? Simpel: je herhaalt onze ‘makkelijkste-pompon-maak-manier-ooit’ zo’n keer of 20 à 30. Kleine en grote pomponnies zorgen voor een leuke afwisseling.

5. DE POMPONHANGER

Eerstvolgende keer dat Max me een indrukwekkende tak toont, rits ik hem uit zijn handen en maak ik er deze hanger mee. Nodig: bovenvermelde indrukwekkende tak, zelfgemaakte pompons en een meter of twee inpaktouw.

6. DE KWASTPOMPON

Pompons maken heb je al onder de knie. Kwastjes ook. Logische volgende stap: de kwastpompon. Of de pomponkwast, je mag kiezen. Voeg wat extra houten kralen toe en fleur die kinderkamermuren op!

7. DE REGENBOOGSLEUTELHANGER

Passeerden al de knutselrevue: normaal formaat en reuze. Maar we weten allemaal dat iets schattigs nóg schattiger wordt IN ‘T MINI. Binnenkort te zien aan elke boekentas en mom bag: de regenboogsleutelhanger!

8. DE KWASTJESSTAPEL

Een kwastje maakt de lente niet? Akkoord. Je kan ze ook stapelen tot ’s werelds kwastigste sleutelhanger. Haal naald en draadje door het midden van de onderste kwast en steek door het kwastje dat erbovenop komt. Zet vast met een knoopje en stapel zo lustig verder. Tip: ook mooi met DMC-garen.

9. DE MACRAMÉ MAAN

Tijd om je ook aan zonnestelselfiguren te wagen! Deze macramé-maan-hanger is basically een regenboog met slechts twee bogen. Bevestig ze onderaan aan elkaar met een contrasterend stukje garen. Et voilà. Zeg nu nog eens dat je niet kan knutselen!

10. DE REGENBOOGHANGER (MAAR DAN ANDERS)

Deze vriend is eigenlijk ook een regenbooghanger, maar dan een beetje anders. Je maakt ‘m net zoals de regenboogbeentjes, maar dan zonder ijzerdraadje.

11. HET MOOIERE SPEELTJE

Stel dat het activity center wat pijn doet aan je ogen of dat je ondertussen net als wij gewoon verslaafd bent aan regenbogen maken (sorry!), dan kan je de speelboog ook opleuken met zelfgemaakte regenboogspeelgoedjes.

12. DE WAGENSPANNER

Kan je nergens een leuke wagenspanner vinden? Dan maak je hem toch gewoon zelf. De clips om hem aan de kinderwagen te bevestigen vind je online of in de hobbywinkel (bijv. De Banier).

13. VARIATIES OP DE TAKHANGER

Wat met pomponnetjes kan, kan natuurlijk ook met kwastjes. Of met bogen. Jongens, de mogelijkheden zijn zodanig eindeloos dat je straks nog kinderkamermuren te kort komt! Geen takken in de buurt? Bij de doe-het-zelfzaak vind je ook ronde, grenen stokken die je op maat kan zagen.

14. DE FEESTSLINGER

Verjaardagsfeestje of babybubbel-borrel? Trek het regenboogthema nog wat verder door en maak er een feestslinger mee. JOEPIE!

15. DE REGENBOOGMOBIEL ZELF

Misschien heb je nog restjes over en wil je nog wel zo’n regenboogmobiel (eentje voor boven de wieg, eentje voor de babykamer…) maken? Geen materiaal in huis, maar ook geen zin om alles bij elkaar te zoeken? Wij maakten een DIY-pakket voor de regenboogmobiel met àlle benodigdheden (van ophangring tot naald en draad) erin. Nieuw in de gift shop, de 5 kleurencombi’s: roze, groenblauw, blauw, grijs en spikkels.

TIP: Is er een kleurencombi die BIJNA perfect matcht met je babykamer, maar net niet helemaal? Of maak je graag zelf je eigen kleurencombinatie? Je kan een DIY-regenboog-pakket natuurlijk ook gewoon keihard pimpen door één of meer kleurtjes te vervangen. Gewoon een extra bolletje wol halen of wat supermooie kleurenrestjes uit je wolmand (of die van je mama/oma) vissen. Zo maak je a) de mobiel van je dromen maar hoef je b) niet al die àndere benodigdheden apart te gaan shoppen. Hoera voor efficiënte moeders!

Enkel de online workshop volgen? Dat kan hier!

Scroll To Top