Motel Mama test: de ‘Superboost’, een huidbehandeling op maat van vermoeide mama’s

superboost

Sommige dingen lijken gewoon uitgevonden voor moeders van kleine kinderen. Hele grote koffiebekers, bijvoorbeeld. Concealer. Vochtige doekjes waarmee je snoeten én schoenen kan poetsen (in die volgorde). Auto’s met schuifdeuren of fietsen met bakken. In diezelfde categorie huist ook ‘de Superboost’: een gezichtsbehandeling die je vale teint wegpoetst en je een frisse glow én zelfs een gelifte huid in de plaats belooft. Maar maakt de gekke Superboostmachine die belofte ook waar? En wat is zo’n boost nu precies? Motel Mama Rien nam plaats in de teststoel van Superboost-centrum Faciem in Schilde. Vooruit met de wallen!

Motel Mama test…

De superboost! Een ietwat enigmatische gelaatsbehandeling die je huid dus een superboost geeft. Klinkt heerlijk. Maar: wat is het nu precies?

Wat is dat eigenlijk, zo’n superboost?

Je wenkbrauwen worden erdoor gelift en fijne lijntjes worden gladder gestreken, dus is het dan zoals botox? Nee, want er komt geen naald of botulinetoxine aan te pas.

Je huid wordt gereinigd, verzorgd en opgefrist, dus is het dan zoals een gelaatsverzorging in het schoonheidsinstituut? Ook niet helemaal. De waarheid schuilt ergens in het midden: de Superboost is namelijk een cosmetische huidbehandeling, maar wel één met de impact van een medische treatment.

Aan de basis van een Superboost-behandeling ligt het principe van de ‘biofeedback’. Ultrakort door de bocht: door elektrostimulatie gaan je spieren samentrekken en vervolgens weer ontspannen. Een soort van work-out voor je gezicht, dus. Zo neemt niet alleen spiertonus en volume toe, ook uitdrukkingsrimpels worden (wat) gladgestreken. Maar naast de work-out gebeurt er nog wat anders: de communicatie tussen het zenuwstelsel en de huid – een lijn waar, door veroudering, steeds meer ruis op komt te zitten – wordt opnieuw gestimuleerd. Alsof de Superboost-machine met z’n schokjes alles weer luid en duidelijk wakker schudt. Precies door die verbeterde communicatie krijgt de huid weer een boost. Met als resultaat: minder rimpels, minder acne, een egalere huidskleur (werkt ook op pigmentvlekken en donkere kringen) én meer stevigheid.

Vijf sterren voor:

DE HUIDANALYSE
First things first: een échte huidanalyse. Ik stopte mijn hoofd in een behoorlijk spacy testmachine en kwam vervolgens van een licht verontrustende reis terug. Oké, ik wist natuurlijk wel dat – gezien die baby van vijf maanden oud – mijn slaappatroon al betere tijden heeft gekend. Mijn huid is opmerkelijk droger dan anders (met meer droogtelijntjes) en ik hield ook aan deze derde zwangerschap een geheel nieuw patroon pigmentvlekken over. Maar de machine ziet wat het blote oog (nog) niet ziet. Zonneschade, poriën, de kwaliteit van je huidtextuur, vlekken… En woeps. Met een huidleeftijd die vier jaar ouder is dan mijn échte leeftijd, een heleboel pigmentvlekken die nog onderhuids ‘klaarzitten’ en een hydratatieniveau dat danig gebuisd is, is het zeker: ik kan zo’n superboost wel degelijk gebruiken. Na een paar keer superboosten mag je trouwens wéér met je hoofd in de machine: zo kan je echt meten of de behandeling werkt.

DE DIEPTEREINIGING
Dankzij de huidanalyse weet Evy van Facièm precies wat mijn huid nodig heeft én kan ze een vitaminecocktail op maat voor me samenstellen. Die cocktail wordt tijdens een eerste Superboost-stap tot diep in mijn huid gesluisd.

Maar eerst wordt mijn huid in de diepte gereinigd. Hoe dat werkt? Tijdens de dieptereiniging wordt het vuil (talg, pollutie, stof, make-up…) uit de poriën gezogen (beeld je echt een heel klein stofzuigertje in!), terwijl de cocktail tegelijkertijd in de huid gepompt wordt, zo diep mogelijk (maar zonder naalden). Want de vitamines en mineralen moeten in je huid geraken, alvorens ze hun werk kunnen doen. Dus: vuil eruit, verzorging erin. Het hele proces is redelijk bizar, maar wel pijnloos.

DE WORK-OUT VOOR JE SPIEREN
Tijd voor stap 2: door elektrostimulatie gaan je spieren samentrekken en vervolgens weer ontspannen. Voor alle duidelijkheid, voor de ontspanning moet je niet gaan Superboosten. Het is niet echt een chilluurtje zoals bij de schoonheidsspecialiste. Het ongecontroleerde samentrekken van je gezichtsspieren is best een maf gevoel: wees dus vooral resultaatgericht eerder dan ontspanningsgericht wanneer je gaat.


Hoe vaak doe je het?

Wil je de Superboost gebruiken als een anti-aging techniek, dan start je met een kuurtje. Reken op 3 à 4 behandelingen, met telkens zo’n 3 à 4 weken ertussen. Daarna kom je toe met een ‘onderhoudsbeurt’: eentje per kwartaal of 8 weken. Een beetje dezelfde routine als naar de kapper gaan, dus. Heb je nood aan een extra portie glow en wil je er ‘gewoon’ nog eens superfris en stralend uitzien? Doe dan een occasionele boost, een dag of twee voor de date, het feest, je huwelijk… Ik koos voor de volledige kuur. Een behoorlijke investering (600 euro voor 4 beurten, maar er liep net een 4+1-gratis-actie bij Facièm, dus ik kreeg mijn eerste onderhoudsbeurt gratis!).


Het prijskaartje

Een Superboost is best prijzig per sessie (150 euro), maar het is dan ook a) een behandeling die écht werkt, b) uitgevoerd door experten die erin getraind werden en c) op maat van jouw huid en haar noden (geen one-product-fits-all). Je shopt dus écht een frisse snoet.


Het eindverdict

Na sessie 1 zie ik eruit alsof ik 48 uur geslapen heb. En ook mijn oma – 89! – merkt de dag na mijn eerste boost op ‘dat mijn vel er zo goed uitzag zeg!’. En jawel, na sessie 3 begin ik het ook echt zélf te zien. De droogtelijntjes zijn véél minder aanwezig en mijn huid ziet er gewoon gezonder uit. Heel erg benieuwd dus naar dat moment waarop ik mijn hoofd weer in de spacy mag stoppen. Ik hou jullie op de hoogte!Meer info: www.faciem.be
Je kan de Superboost-behandeling ondertussen al in een heleboel salons in Vlaanderen boeken. Opgelet: de behandeling is niet geschikt tijdens de zwangerschap, maar des te handiger voor erna!

Scroll To Top