Winterjas + zwanger: deze jassen (uit de gewone collectie) zijn helemaal bump-friendly

zwanger winterjas

‘Jamaar, je draagt dat maar zo kort’. Als euro’s uitgeven aan een zwangerschapsgarderobe al een tikje zuur voelt, dan is de zwangerschapswinterjas helemaal een pijnlijke uitgavepost. Bovendien is ie ook een beetje overbodig. De kans dat je je zwangerschapsjas wel degelijk langer dan zeven minuten volledig dicht zal willen dragen is namelijk – puf hijg puf – best klein. Want: je hebt het dit zwangere herfst/winterseizoen nu eenmaal wat warmer dan andere jaren. En… dat heeft dan weer gevolgen voor je winterjaskeuze. Als daar zijn:

  • Je hoeft niet te investeren in een (puffer) jas met afritsbaar tussenstuk. Alle esthetische kwesties terzijde: het afritsbare tussenstuk zal meestal in de weg zitten tussen a) je interne saunacabine en b) die heerlijk frisse vlaag buitenlucht waarnaar je zo intens smacht. Je zal het afritsbare stuk dus gewoon afritsen. En in de kast leggen. Zonde van the moneys.
  • Je jas moet niet dicht kunnen. En de sjaal is een volwaardige hoeksteen van je zwangerschapsgarderobe. Hij komt namelijk van pas om het middelste, voorste derde van je lichaam lekker warm te houden, wanneer je je jas laat openhangen. En dat is wat je vermoedelijk hoe dan ook zal doen. Want ook al sneeuwt het buiten, dan nog heb je het ‘precies een beetje warm’.
  • Laagjes zijn slimmer dan ooit. Je kan ze toevoegen en verwijderen naargelang de fratsen van je zwangere thermostaat. En: een wollen trui is lekker rekbaar, dus die past wél gezellig over je buik.
  • Thermisch ondergoed is niet voor oma’s. Was er ooit één moment om in een Damart-ke te investeren, dan is het nu wel. Dankzij hun slimme Thermolactyl-textielvezels zijn hun topjes temperatuurregulerend. Ze houden je comfortabel warm, maar zorgen er tegelijk ook voor dat je huid niet klam en plakkerig wordt onder je kledij. Ook Uniqlo staat in het Motel Mama-adresboekje, dankzij hun prima temperatuurregulerende topjes en T-shirts.
  • Het trenchmodel is altijd goed (ook nu). Très chic en ook très flexibel bij de taille. Dit herfst/winterseizoen draag je de tailleriem boven je bump, volgend jaar poeft je trench gewoon een beetje oversized. Ook een superhandig model voor je post-bevallingsgarderobe. Extra tip: rol of stroop de mouwen wat op bij je polsen. Je smalste punten tonen, brengt de rest van je silhouet in evenwicht.
  • Een mooie cape. Is ook een jas! Je kan hem extra tailleren door er een lederen riem op te dragen.
  • Geef the shacket een kans. Want de kruising tussen jacket en shirt is dé megagezelligste trendjas van het seizoen. En het beste nieuws: jij kan gewoon mee op het shacket-karretje, zwanger of niet. Omdat hij wat oversized valt, bestaat de kans dat je hem nog kan dichtknopen over je tweede-trimester-buik. Maar vermoedelijk hangt ie los. En zo staat hij toevallig ook het leukst. Geweldig in combi met al die aansluitende jurken + chunky boots uit je kast, maar net zo tof met een jeans, sneakers en een muts.
  • Geef wat tegengas. Voor de oversized balloon-fit jas die wijder valt bij buik en heupen en vervolgens taps toeloopt naar onderen, valt buik-gewijs wel wat te zeggen. Namelijk: je buik past erin. Maar net doordat de ballonjas dus opblaast ter hoogte van precies dié zone waar ook je zwangere lichaam hetzelfde doet, staat hij minder flatterend. Bol-op-bol werkt net als oversized-op-oversized een tikje verzwarend. Je buikje gaat leuker shinen in combinatie met rechte lijnen. Tegengas, dus.
  • Voeg lengte toe. De lange, rechte mantel kan je vermoedelijk niet zo gemakkelijk over je buik sluiten, maar is wel ontzettend flatterend. Met z’n verticale lijnen creëert hij lengte én breekt bij de breedte. Idem dito voor de loshangende, langere blazer: je buikje piept er vrolijk uit, je silhouet wordt optisch wat verlengd en je zijkanten en heupen zitten handig bedekt. Sjaal erbij en ook de blazer kan door voor een jas!
  • Een tijdloze jas is (ook nu) geen verspilling. Ben je al binnen een paar weken uitgerekend? Nu komt je buikje er nog uit piepen, maar na de geboorte kan je jas gemakkelijk nog een rondje mee: een loshangende mantel is ideaal om je kindje op de buik te dragen. Beetje fris? Dan wikkel je een lange sjaal rondom jezelf en de draagzak of doek!

Scroll To Top